Alla drömmar blir verklighet

Mitt första inlägg blir ganska personligt, men, så får det bli.

Vem är jag? Jag är Kristian Leoson, 43år ung, entreprenör sedan 16år ålder. En globetrotter som spenderat mitt liv i sökandet efter balans, ständigt jagat nya erfarenheter och kompetenser i världens alla hörn. En rastlös själ som inte kan sluta att söka nya utmaningar och kunskaper.

Nedan blir en kortfattad beskrivning/förklaring, varför Bullerbyn2020 kom till och vad som ligger bakom det.

Visste du att ECO Safe Living har funnits i nästan 40 år? Det tog mig själv 30år att komma på det.

Allt började med en teckning för nästan 40 år sedan. En enkel teckning av mitt eget Bullerbyn, mitt eget dröm kvarter. Det var långt innan solceller, bergvärme, vindkraft, internet, kebabpizza, ecohus och global uppvärmning.

Tydligen tänkte jag att man skulle ha fönster på taket och använda vindsutrymmet som växthus. Jag ritade ECO SL när jag var 9år gammal… Utan att veta om det…

Efter många år, erfarenheter och kunskaper senare. Plötsligt förstod jag drömmen/känslan/bilden som förföljt mig genom hela livet.  Jag drömde om en teckning jag ritade som 9åring…… Jag var redan då MacGyver junior i jakten på mer kunskap.

Jag har sedan barndomen alltid haft blicken framåt och uppåt, ett brinnande intresse för motorer, sport, natur, framtiden, teknik, konstruktioner, hur, varför?.

Jag minns att det alltid hände något spännande hemma på landet, jag bodde 2 mil från staden. Min bästa vän Calle var 55år och en mästare på allt ”en äkta MacGyver”. Han lärde mig mycket, fiska, snickra, ta hand om skogen, sjön och allt som där till. Hans fru Mona lärde mig allt om trädgårdslandet, svampar och naturens resurser. Jag var då 7 år gammal och jag är dem evigt tacksam.

Jag minns hur jag som liten vandrade genom skogen mellan husen som låg nära fast utom synhåll. Jag var aldrig rädd eller otrygg, inte mamma eller pappa heller.

Då, fanns inte mycket av det många ser och upplever i dagens samhälle, extrem brottslighet, otrygghet och negativ miljöpåverkan.

När åskan dundrade och området blev utan ström. Då såg man lamporna lysa vid Kalles stuga eller i hans verkstad. Jag gick ofta dit, satte mig bredvid Kalle med min täljkniv. Vi gjorde smörknivar och Kalle lärde mig svarva med ”skär tekniken”, han berättade historier från tiden då han jobbade i gruvan.

Kalles fru Mona var livrädd för åskan och satt alltid ute i bilen när det åskade.

Jag och min vän var i snickeboa lyssnade på radion och bilen som brummade utanför. Vi mätte hur mycket ström det fanns i batterierna med en multimeter.

Just det! När Mona satt i bilen och strömmen var borta, användes bilen för att göra Mona lugn, samtidigt laddades batterierna till huset och snickeboa! Kalle hade tillverkat en laddkabel från bilen till batterierna. Förstår ni vart jag vill komma?

Just det! Att ta till vara på allt som livet ger dig och göra något bra av det..

Nu tror många att jag var en ensam kille utan kompisar och social stimulans? Ni som känner mig vet att det var tvärt om. Men, jag hade friheten att välja..

Under min uppväxt hade jag motorbåt, moped, snöskoter, jag hade även en cykel. Mina resurser användes flitigt av mina vänner och mig själv så klart. Alla dessa olika intressen har följt mig genom hela livet. Jag vill inte vara utan någon av dem.

Hur kan jag beskriva mig själv som en ekologisk miljökämpe?

Jag anser att alla kan bidra med något ekologiskt bra och ändå kunna glädjas av sina hobbies och intressen, även om flera hobbies handlar om fossilt drivna motorer. Enligt mig så handlar det om balans mellan dessa. Det ena utesluter inte det andra.

Lite sunt förnuft, lite bonnvett helt enkelt. Något jag tycker mig se att världen, inte minst i storstäderna saknat under 30 års tid. Jag har själv bott i en storstad med 15miljoner innevånare och det är inget fel med det, men alla kan inte det, vill inte det.

Jag har rest jorden runt, bott utomlands i 8 år, studerat boende, byggande, arkitektur, livstil, klimat och kultur och jag har inte cyklat runt jorden. Men, jag har lärt mig mycket värdefullt ändå.

Min dröm/vision handlar om. En kombination av sunda värderingar, ett självförsörjande levnadssätt, där man till exempel kan ha ett brinnande motorintresse och samtidigt bidra ekologiskt/hållbart i stora mått. Bullerbyn2020 är ett exempel.

Sen glömde jag nästa bort att tacka min far och mor som lärt mig att aldrig ge upp!

  • Jag återkommer med beräkningar gjorda på detta.
  • Jag söker inte debatt eller personliga tillrättavisande, vem tycker rätt och fel.
  • Jag vänder mig till er som tror på ett bättre liv och en hållbar framtid, oavsett dina tidigare erfarenheter och åsikter.
  • Jag är en visionär och livsnjutare på mitt sätt, det tror jag alla är.
  • Ordet jag söker är nog? Balans… (sätt det i kontext till allt!)

Leoson

Annons

Kommentarer är stängda.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: