Vem är, Hur är en miljökämpe?

Vem är inte en miljökämpe? Varför? Säger vem? Vad krävs?

Det är en fråga som surrat i mitt huvud i många år. Den har ventilerats med många personer, grupper, från världens alla hörn med allehanda kulturer och värderingar. Min slutsats kan ni läsa nedan.

Svaret är inte enkelt, ej heller definitivt och absolut inte skrivet i sten. Vilken meningslös slutsats kan tyckas.

Men, det är just så det förefaller sig idag, just nu, tidigare och lika så i framtiden.

Människan är ett under, ständigt under utveckling och anpassning, till samhället, gruppen, jobbet, familjen vi lever i/med. Alla försöker passa in på eller annat sätt.

Men, dessa faktorer förändras ständigt, lika så människans syn på saker och ting. Vi är i konstant rörelse, bakåt eller framåt, inåt eller motsatt. Det hela kommer i fas eller ur fas när värderingar triggas, när gruppen hittar nya intressen, osv.

När det händer, står vi inför ett val. Ska vi anpassa oss och stanna kvar? Eller ska vi gå en annan väg? Fördelar, nackdelar och värderingar vägs in. Om dina frågor till dig själv är ärliga och relevanta? Då utfaller ditt val baserat på dina grundvärderingar. Med stor säkerhet kommer du hamna i en liknade situation i framtiden, frågan är? Vad svarar du då, vad gör du då?

Därför säger jag att alla som på något sätt, medvetet försöker att förbättra miljön. Är en lika stor miljökämpe som någon som bara tänker på miljön och därför medvetet avstår från mycket och är lycklig ändå.

Jag säger att man kan göra saker som en del anser som respektlöst om miljön och ändå vara en miljömedveten person som bidrar till ett bättre klimat. Att vi som människor har olika intressen och värderingar är just det som gör oss unika och underbara.

Det handlar om medvetna val. Det handlar om önskat resultat.

Är Motorprinsen en miljöbov, eller en miljökämpe, är Lamborghini föraren, det ena eller det andra? Är trädkramaren och sopsamlaren bättre människor än Motorprinsen och ”Lamborghini föraren”?

Eller är vi alla människor som på vårat unika sätt försöker leva ett bra liv?

Om du inte tycker som jag? skicka ett mail till mig. Jag är nyfiken på vad du har för tankar kring ämnet..

Skicka ett mail till: Åsikter, tankar och frågor.

Fortsättning följer,  Leoson

Annons

Kommentarer är stängda.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: